2013. január 24., csütörtök

"S.O.S. SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉG!!!"


S.O.S. SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉG!!!

S.O.S. segítségre szorulnak a lukácsházi víztározónál élő madarak!! A képen látható hattyúk már nem először a főúton kutattak élelem után, ezzel nem csak magukat, de az arra járó embereket is életveszélybe sodorják. Volt „szerencsém” megtapasztalni az emberek segítőkészségét is, ugyanis amíg terelgettem le az útról a rémült állatokat, egy autó és egy kamion is kis híján áthajtott rajtam. Ezúton is köszönjük a többiek együttérzését is, amit folyamatos tülköléssel, mutogatással fejeztek ki, ezzel még jobban kétségbe ejtve az összezavarodott madarakat. Egyetlen úriember állt meg, ő hívta a rendőrséget és segített terelgetni, neki tényleg köszönet érte.

Ők csak az állomány töredéke, rengeteg hattyú, kacsa, szárcsa, stb. él a befagyott tó körül, élelem nélkül. Azok, akik jó időben, szórakozás gyanánt kijártak oda etetni, most valahogy nem akarnak megjelenni, ám a madarak ugyanúgy ott vannak, csak éppen éheznek! Az „illetékesek” egy nevetséges és ostoba okokat felsoroltató magyarázatban akarják meggyőzni a jónépet, hogy miért nem szabad etetni ezeket a madarakat. Ezt valószínűleg nyilvánosságra is fogják hozni, de aki kíváncsi rá, annak szívesen elküldöm e-mailben.

2-3 magánembernek viszont lehetetlen feladat ennyi magára hagyott madarat ellátnia, anyagilag és fizikailag egyaránt, így KÉRJÜK, HA BÁRKI TUD SEGÍTENI ELSŐSORBAN KUKORICÁVAL VAGY BÁRMILYEN VÍZI MADÁRNAK VALÓ ELESÉGGEL, esetleg egy-egy etetés átvállalásával, írjon vagy hívjon!! Bármilyen segítséget örömmel fogadunk, mivel nélkülük is számtalan kóbor vagy „csak” rászoruló állatot látunk el nap, mint nap, ami sajnos még mindig csak 24 órából áll, de több részre szakadni továbbra sem tudunk. Csak, mert az „okosok” annyira okosnak és mindenhatónak hiszik magukat és, mert a jó időben ezeket a madarakat szívesen etetgető, nézegető emberek mínusz fokokban már nem hajlandóak kimenni hozzájuk, NE HAGYJUK ŐKET ELPUSZTULNI!!

Tel.: 30/353-3054 vagy 20/512-5263, vagy FB-on itt nálam Viktoria Jahn

Előre is köszönünk minden segítséget